Duits

Paraplu's in verschillende vormen en maten

 

Een paraplu gebruik je als je je wilt beschermen tegen de regen. Paraplu's zijn beschikbaar in verschillende vormen en maten.

Een paraplu heeft altijd een aantal baleinen, meestal 6 of 8, maar voor de grote paraplu's kunnen dit er ook 10, 12 of 16 zijn. De baleinen kunnen van ijzer zijn, maar voor de sterke paraplu's of stormparaplu's zijn deze van kunstof.

Over de baleinen is een waterafstotend doek gespannen. Het doek kan van verschillende materialen gemaakt zijn: POE, wat meestal gebruikt voor de doorzichtige paraplu's, Pongezijde of Polyester. De stormpararaplu's hebben zelfs een dubbele doek gespannen zodat de wind er goed onderdoor kan.

De steel van de paraplu kan ook van verschillende materialen gemaakt worden. De goedkope paraplu's hebben een stalen steel en de duurdere paraplu's hebben een houten steel of zelfs van verhard kunstof.

Het handvat is er in 2 vormen: gebogen of recht. De rechte handvat wordt gebruikt voor de grotere paraplu's zoals de golfparaplu's en sommige opvouwbare paraplu's. De paraplu is dan beter vast te houden. De gebogen handvat, die ook het meest wordt gebruikt en gevonden, wordt voor alle andere paraplu's gebruikt.

Het materiaal van het handvat kan voor de chique paraplu's van hout zijn, van rubber voor een beter grip voor de duurdere paraplu's of van plastic voor de andere paraplu's.

Paraplu's kunnen recht zijn. Dit betekend dat de steel in 1 stuk is. Paraplu's kunnen ook opvouwbaar of inklapbaar zijn. Dan is de steel in 2 of 3 secties zodat de paraplu kleiner wordt en dus makkelijker om mee te nemen.

Bij super-paraplu.nl proberen we voor iedereen een paraplu in ons breed assortiment te hebben, een paraplu die aan ieders tevrendenheid en verwachting voldoet, een paraplu die als accessoire bij elk outfit past.

Kunt u uw paraplu niet vinden, stuur ons dan even een berichtje via mail of chat, en gaan wij kijken of wij uw wens kunnen verwezelijken :-)

Gratis verzenden
vanaf 30,-*
Veilig betalen
Vandaag bestellen is
vandaag verzonden
Vraag/advies?
chat / mail of bel